از کوک خارج شدن پیانو

از کوک خارج شدن پیانو به چه عواملی بستگی دارد؟

ممکن است گاهی اوقات حس کنید صدای پیانو شما به شیوایی و رسایی سابق نیست؛ قطعا این موضوع موجب نگرانی شما در مورد سلامت سازتان می‌شود؛ اما جای هیچ نگرانی نیست! تنها مشکلی که با آن روبرو هستید از کوک خارج شدن پیانو شماست.

اهمیتی ندارد که از پیانوهای چه برندی استفاده می‌کنید؛ پیانوی شما متعلق به یک کمپانی مشهور یا یک برند متفرقه؛ نکته‌ای که وجود دارد این است که شما بعد از گذشت زمان و استفاده مکرر از سازتان بر اثر عوامل متعددی که در ادامه به برسی آنها می‌پردازیم، با خارج شدن کوک پیانو مواجه خواهید شد و در نتیجه به تنظیم و تقویت صدای پیانو خود نیاز خواهید داشت؛ در این مقاله سعی داریم تا شما را با عواملی که موجب ناکوک شدن پیانو می‌شود، آشنا کنیم؛ در ادامه همراه ما باشید…

( پیانو های دیجیتال به دلیل داشتن سیستم تولید صوت الکترونیکی در بین سازهای قابل کوک قرار ندارند )

 

تفاوت پیانو دیجیتال و آکوستیک در چیست؟

کوک کردن ساز پیانو

کوک کردن پیانو

پیانو یکی از معروف ترین سازهای صفحه کلیدی و تخصصی است و محدوده صدای این ساز نسبت به سازهای دیگر بالاتر است و نوازندگان می توانند با نواختن پیانو به طور همزمان ده نت را اجرا کنند! پیانو آکوستیک نیز از جمله سازهایی است که مانند دیگر ساز های زهی مثل گیتار و ویولن، برای تولید صدا از ارتعاش سیم استفاده می کند و هر از چند گاهی برای داشتن صدایی مطبوع نیازمند کوک پیانو خود هستیم؛ البته کوک کردن ساز پیانو با دیگر ساز ها کمی متفاوت است چراکه این ساز از تعداد سیم های بیشتری برخوردار است ( در پیانو های استاندارد به بیش از 230 سیم میرسد)  و تعداد زیاد سیم ها کوک کردن ساز را کمی مشکل می کند.

عوامل اصلی از کوک خارج شدن پیانو

1. عوامل طبیعی مانند رطوبت و دما

معمولا پیانو های آکوستیک در برابر عوامل طبیعی مانند رطوبت و حرارت از کوک خارج می شوند، و تنظیمات آن تغییر می کند؛ به همین دلیل پیانوهای آکوستیک بطور منظم باید توسط یک تکنسین حرفه ای پیانو کوک شود؛ در واقع رطوبت زیاد موجود در هوا، باعث منبسط شدن ساند بورد میشود و در نتیجه با ایجاد فشار به بریج ها که در انتهای سیم پیانو وصل هستند، کوک سیم های پیانو را از بین می برند.

و در هوای خشک تر و رطوبت کم، ساند بورد جمع تر شده و با آزاد کردن سیم ها کوک سیم های پیانو کم می شود. علاوه بر این سرما و گرما نیز با تغییر حجم و اندازه جزیی بخش های پیانو ، باعث تغییر کوک ساز می شوند. پس توصیه می شود تا حد امکان ساز پیانو را در شرایط محیطی یکنواخت نگهداری کنید.

2. نو بودن پیانو

بدلیل همساز نبودن بخش های تشکیل دهنده پیانو های نو که معمولا از جنس چوب و فلز هستند، سریع تر از کوک خارج می شوند. به همین دلیل ممکن است پیانو در سال اول خرید، بسته به کیفیت و مدل آن تا 4 بار یا حتی بیشتر به کوک نیاز داشته باشد.

3. حرکت دادن ساز پیانو

از کوک خارج شدن پیانو با حرکت دادن

حرکت دادن ساز پیانو و حتی بلند کردن آن می تواند کوک ساز را تغییر دهد. در واقع حرکت و جابجایی ساز ممکن است به سیم ها و ساند بورد فشار بیاورد و در نتیجه پیانو را از کوک خارج کند. پس توصیه می شود برای تغییر مکان پیانو ، آن را به آرامی و تا حد امکان به کمک چرخ ها جابجا کنید.

4. نواختن پیانو

نواختن پیانو از دیگر عواملی است که می تواند کوک ساز را تغییر دهد به خصوص زمانی که پیانو را قوی می نوازید .در واقع ضربه زدن به چکش های ساز باعث ارتعاش سیم ها می شوند که در نتیجه این ارتعاشات سیم ها را از کوک خارج می کنند. البته این عامل نسبت به دیگر عوامل نام برده تاثیر کم تر و ضعیف تری بر کوک ساز می گذارد اما در نهایت و به تدریج و با گذشت زمان باعث تغییر کوک ساز می شود.

5. لق شدن سیم گیرها

عوامل ناکوک شدن پیانو

سیم گیر ها قطعات کوچکی به شک پین هستند که یک سر سیم های پیانو به آن متصل است و درون چوبی چند لایه نصب شده اند. با چرخش این پین ها، کوک سیم کم و یا زیاد می شود. در واقع فشار و تنش بسیار زیاد بر روی سیم گیرها باعث چرخش آنها در جای خود می شوند و این چرخش پین ها می توانند تاثیرات محسوسی در کوک پیانو بگذارد.

 

جهت اطلاع از نحوه کار، مشاوره و ثبت نوبت برای کوک پیانو در تهران با شماره زیر تماس بگیرید
09125994757

 

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *